Over BSV Jeugd

Van elkaar leren

Van elkaar leren

BSV Jeugd is zoals de naam al zegt de jeugdschaak afdeling van de Bergen op Zoomse Schaak Vereniging.

Schaken wordt door veel mensen nog steeds gezien als een saaie bezigheid voor oude mannen. Niets is echter minder waar! Steeds meer kinderen zoeken de uitdaging om te schaken, vaak naast een beweegsport.

Clubavond

Op de clubavond voor de jeugd worden lessen gevolgd via de veel gebruikte stappenmethode.

Naast de lessen wordt er uiteraard ook lekker veel gespeeld tegen elkaar, en het liefst tegen gelijkwaardige tegenstanders. Dus hoe meer jeugd, hoe leuker de partijen zullen zijn.

Bij de jeugd van BSV spelen nu vooral kinderen van 6 t/m 14 jaar. De enige eis is dat je kunt lezen, schrijven, en vooral zelfstandig werken. Je hoeft dus nog niet te kunnen schaken, want dat kan je juist leren op de club. De lessen zijn niet klassikaal, dus iedereen volgt zijn eigen tempo.

De clubavond vind plaats op dinsdagavond tussen 18:30 en 19:30 in Gymnasium ‘Het Juvenaat’
(Pater Dehonlaan 63, 4615 DC Bergen op Zoom).

Van beginner tot topper

De BSV jeugd heeft veel niveau verschillen: van echte beginners tot heuse toppers! De afgelopen seizoenen waren diverse BSV-ers succesvol op Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen. Zo leverde BSV zelfs twee opeenvolgende jaren een Brabants Kampioen in zeer jonge leeftijds-groepen. En heeft een andere speler de derde plaats op het Nederlands Kampioenschap t/m 9 jaar behaald!

Spannend voor deelnemers, ´┐Żn publiek

Spannend voor deelnemers, en publiek

Ook de jonge BSV-teams doen het vaak erg goed. In de leeftijdsgroep t/m 10 jaar wist BSV zich al meerdere malen te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Toch gaat het in eerste instantie bij BSV niet om de prestaties. Het belangrijkste is de lol van het schaken ontdekken. En ook voor beginners kan het schaken erg leuk zijn.

Kosten?

Iedereen kan een paar keer gratis komen kijken, en hier zitten geen verplichtingen aan. Als je echt lid wilt worden en les wilt krijgen, dan zijn daar uiteraard wel kosten aan verbonden maar met 51 euro per jaar is alles betaald.

Dit is inclusief werkboeken, schaakmateriaal, clubblad, diploma’s, en prijzen voor de interne competitie.

Meer weten?

Wil je graag meer weten? Je bent natuurlijk welkom om op de clubavond eens binnen te lopen, maar je kan mailen naar jeugdleider@bozschaak.nl

  1. #1 by Ruben van Poelje on 22 maart 2011

    Dag Olvier,

    Ik moet vanavond hard studeren voor Frans, dus ik kan niet naar schaken komen.
    Ik had willen bellen maar ik ben je nummer kwijt.

    Groetjes van Ruben.

  1. Nog geen trackbacks.

Reacties zijn gesloten.