Archief voor categorie Nieuws

Erwin Kalle is NBSB-jeugdkampioen

De afgelopen dagen zijn in Kaatsheuvel de Brabantse Kampioenschappen Jeugd gehouden. In de A-poule speelden 10 Brabantse jeugdspelers, waaronder de BSV-ers Erwin Kalle en Alexander Bruschke.

Erwin Kalle eindigde samen met Sam Baselmans (van Rochade uit Tilburg) op 5½ punt. Onderling hadden ze remise gespeeld, Erwin won daardoor het kampioenschap op weerstandspunten.

Erwin is hiermee nog niet zeker van een plaats in de Nationale Kampioenschappen: in februari zullen Erwin en Sam in een minimatch uitmaken wie van hun beiden de provincie Noord-Brabant mag vertegenwoordigen.

Alexander Bruschke eindigde op de 5e plaats.

Alle resultaten en een wedstrijdverslag vind je terug op de website van de NBSB.

Erwin, gefeliciteerd met je Kampioenschap!

Nog geen reacties

De laatste loodjes…

De agenda voor de laatste weken van het schaakseizoen 2014-2015 zien er als volgt uit:

2 juni: Les; K.O. en Meisjeskampioenschap
9 juni: Les; Examens
16 juni: Les; Examens
23 juni: Simultaan-avond
30 juni: Slotavond, FEEST!

Nog geen reacties

Alik Tikranian is Nederlands kampioen!

Jullie kennen vast Alik Tikranian nog. Alik heeft jarenlang bij de BSV-jeugd gespeeld.

Vorige week werden in Sneek de Nationale Jeugdkampioenschappen gespeeld. Daar is Alik kampioen geworden bij de B-jeugd!
Voor de laatste ronde stond Alik een half punt achter op de koploper. In de laatste ronde werd Alik ingedeeld tegen die koploper. Door deze partij te winnen, kwam Alik op de ongedeelde eerste plaats terecht.

Alik mag nu van 28 september tot en met 9 oktober Nederland vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in Budva in Montenegro.

Alik, felicitaties van je oude vereniging!

Nog geen reacties

Bergse jeugd op ONJK Rapid 2012

Afgelopen zaterdag werden in Eindhoven de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen Rapid gespeeld. Op deze kampioenschappen speelden ook een aantal Bergse jeugdspelers.

Bij dit kampioenschap wordt altijd per geboortejaar. De kampioen van het geboortejaar 1998 woont in Bergen op Zoom, en heet Alik Tikranian: Alik was met 5½ punt de beste van 1998. Alik gefeliciteerd!
In dit geboortejaar speelden ook Alexander Bruschke, die 4 punten behaalde, en Tikran Tikranian, die 3 punten haalde.

Uit geboortejaar 1997 speelde Erwin Kalle mee, die 4 punten haalde, en ook Maro Tikranian haalde 4 punten in geboortejaar 2000.

Verder speelde André van der Graaf mee in de groep tot 25 jaar; André kwam niet verder dan twee remises, en werd gedeeld voorlaatste.

Nog geen reacties