Archief voor categorie BSV Jeugdtoernooi

BSV Opifex Jeugdtoernooi in de Bode

In de Bergen op Zoomse Bode van 25 oktober wordt teruggeblikt op het 10e BSV Opifex Jeugdtoernooi:

Alik Tikranian wint tiende BSV Opifex jeugdschaaktoernooi

Op zondag 18 oktober, werd in Bergen op Zoom het BSV jeugdschaaktoernooi gespeeld in het Gymnasium Juvenaat. Georganiseerd door de Bergse Schaakvereniging. Met bijna 50 deelnemers kende dit toernooi een goede bezetting.

Dit toernooi wordt in tegenstelling tot veel jeugdtoernooien ingedeeld op speelsterkte in plaats van op leeftijd. Zo spelen de sterkere kinderen tegen elkaar in de A-groep en de beginnende schakers en schaaksters spelen tegen anderen die ook net zijn begonnen met schaken in de D-groep.

De A-groep werd gewonnen door Bergenaar Alik Tikranian met de maximale score van 9 uit 9. Dat Alik ging winnen was op basis van de ratingcijfers wel te voorspellen, maar moest het natuurlijk nog wel waar zien te maken. Alik speelt voor De Pion in Roosendaal. Alik gaat binnenkort ook de BSV-jeugd trainen. Ook de kampioen van vorig jaar, Alexander Bruschke, is één van de trainers van de aanstormende jeugd bij BSV. Dit jaar kwam Alexander in de hoogste groep wat tekort.

De winnaars uit de andere groepen zijn:
Groep B: Felix Muntean, Topsport Brabant/JSC de Pionier
Groep C: Dylan Achuthan van SSV De Klim-Op uit Capelle a/d IJssel.
Groep D: Anthony Man ook van SSV De Klim-Op.

Alle uitslagen zijn te vinden op de toernooiwebsite: jeugdtoernooi.bozschaak.nl.
Op elke dinsdagavond wordt er op het Gymnasium Juvenaat schaakles gegeven en competitie gespeeld van 18:30 tot 19:30 u. Gymnasium Juvenaat, Pater Dehonlaan 63 te Bergen op Zoom

Helaas was er in de krant geen plaats voor onderstaande foto van de prijswinnaars.

Alle prijswinnaars van het 10e BSV Jeugdtoernooi

Alle prijswinnaars van het 10e BSV Jeugdtoernooi

Nog geen reacties

Alik Tikranian wint het 10 BSV Jeugdtoernooi

Vandaag speelden we het 10e BSV Jeugdtoernooi.

Alik Tikranian (SO Rotterdam, De Pion) won de A-groep met een 100% score: 9 uit 9. Klasse!
Alex Karapetov (De Pion) werd 2e met 7 punten, Lewon Gevorkjan (ook van De Pion) werd derde met 5½ punt.

De B-groep werd gewonnen door Felix Muntean (SC De Pionier, STB), met een punt voorsprong op de nummer 2, Wendy Huang (ESV, STB), die wel remise tegen hem speelde. Alan Bakija (SSV De Klim-Op) werd derde met 6 punten.

In de C-groep won Dylan Achuthan (SSV De Klim-Op) met 8 punten. Mees Schillemans (BSV) einigde op slechts een half punt achter Dylan, maar won wel de onderlinge partij. Xandar van Gentevoort (De Pion) werd derde met 7 punten.

De D-groep werd gewonnen door Anthony Man (SSV De Klim-Op) met 7½ punt, op de voet gevolgd door Brandon Haasbroek (SK Souburg) en Jasper Krause (SSV De Klim-Op), ieder met 7 punten.

Organisatie en deelnemers kijken terug op een geslaagd en gezellig toernooi. Helaas liet de techniek het vandaag een beetje afweten: door problemen met de wifi waren de live-borden slecht te volgen via internet.

Zie voor de volledige uitslag de Toernooiwebsite.

2 reacties

Alexander Bruschke wint het 9e BSV Jeugdtoernooi

Op zondag 9 november, Werd in Bergen op Zoom het BSV jeugdschaaktoernooi gespeeld in het Gymnasium Juvenaat. Georganiseerd door de Bergse SchaakVereniging en gesponsord door Opifex milieuadviesbureau, Lidl Nederland en Gymnasium Juvenaat. Met bijna 50 deelnemers kende dit toernooi een goede bezetting.

Dit toernooi wordt in tegenstelling tot veel jeugdtoernooien ingedeeld op speelsterkte in plaats van op leeftijd. Zo spelen de sterkere kinderen tegen elkaar in de A-groep en de beginnende schakers en schaaksters spelen tegen anderen die ook net zijn begonnen met schaken in de E-groep.

De A-groep werd in de laatste ronde beslist door een partij tussen twee Bergenaren. De ongeslagen winnaar van de afgelopen drie edities en spelend voor de Pion uit Roosendaal, Alik Tikranian, moest het opnemen tegen Alexander Bruschke. Alexander, spelend voor de Bergse SchaakVereniging, wist deze partij onverwacht overtuigend te winnen en bleef in de eindstand Alik nipt een halve punt voor. Jesse Allaart, een Eindhovens talent, werd overtuigend derde en was de enige die remise speelde tegen kampioen Alexander.

Toernooiwinnaar Alexander Bruschke (foto: Ad Bruijns)

Toernooiwinnaar Alexander Bruschke (foto: Ad Bruijns)

De winnaars uit de andere groepen zijn B: Pepijn Westerhuis en Matthijs Dingemans, (beiden De Pion, Roosendaal). C: Lieke van Dam (ESV Eindhoven) D: Waïl Aittaleb (De Pion) en E: Demian Feenstra (SK Souburg). Alle uitslagen zijn te vinden op de toernooiwebsite: jeugdtoernooi.bozschaak.nl.

Nog geen reacties

9e BSV Jeugdtoernooi op 9 november

Op zondag 9 november 2014 organiseert BSV het 9e BSV Jeugdtooernooi.
Er wordt gespeeld in Gymnasium Juvenaat,  Pater Dehonlaan 63 in Bergen op Zoom.

Alle informatie over het toernooi vind je op de toernooiwebsite: jeugdtoernooi.bozschaak.nl.
Daar lees je ook hoe je je kunt aanmelden.

Nog geen reacties