Archief voor categorie Kampioenschappen

Erwin Kalle is NBSB-jeugdkampioen

De afgelopen dagen zijn in Kaatsheuvel de Brabantse Kampioenschappen Jeugd gehouden. In de A-poule speelden 10 Brabantse jeugdspelers, waaronder de BSV-ers Erwin Kalle en Alexander Bruschke.

Erwin Kalle eindigde samen met Sam Baselmans (van Rochade uit Tilburg) op 5½ punt. Onderling hadden ze remise gespeeld, Erwin won daardoor het kampioenschap op weerstandspunten.

Erwin is hiermee nog niet zeker van een plaats in de Nationale Kampioenschappen: in februari zullen Erwin en Sam in een minimatch uitmaken wie van hun beiden de provincie Noord-Brabant mag vertegenwoordigen.

Alexander Bruschke eindigde op de 5e plaats.

Alle resultaten en een wedstrijdverslag vind je terug op de website van de NBSB.

Erwin, gefeliciteerd met je Kampioenschap!

Nog geen reacties

Resultaat Erwin Kalle op NK Jeugd

Erwin Kalle speelde vorige week mee op het NK Jeugd in Rotterdam.

Uiteindelijk haalde Erwin 3½ punt (2 winstpartijen en 3 remises), een mooie prestatie in dit deelnemersveld!

Alle resultaten vind je op  http://nkjeugd.pathena.nl/2015/

Nog geen reacties

Erwin Kalle op NK Jeugd

Erwin Kalle speelt deze week mee aan de Nederlandse Kampioenschappen voor de Jeugd in Rotterdam.

De eerste ronde verloor Erwin (1744) van Alik Tikranian (2148), de tweede ronde speelde hij remise tegen Justin Senders (1986), en de derde ronde won Erwin van Joel van der Werf (1500). Betekent deze opgaande lijn dat Erwin 1½ punt gaat halen in ronde 4?

Je kunt de Nationale Kampioenschappen volgen op http://nkjeugd.pathena.nl/2015/

Erwin, succes!

Nog geen reacties

Slotavond 1 juli

De laatste avond van ons jeugdschaakseizoen is steevast een feest in een prettige setting. Er was een beer (een sterke schaker die snelschaakjes speelt tegen de jeugd, hij 1 minuut en de anderen 5 minuten). Na de partij kregen zij een spekje. Er was ook een doorgeefschaaktafel en een lastig schaakprobleem op ons demonstratiebord. Ook was er een simultaan waar aangeschoven kon worden. Jeugdtrainer Robert Huizer had zijn handen vol aan onze talentjes.

Gebruikelijk zijn er ook altijd veel ouders aanwezig en bij de prijsuitreiking wordt dan ook veel gefotografeerd. We hebben dus eindelijk weer eens een nieuw fotoalbum!

Er waren de prijzen maar ook de diploma’s werden uitgereikt. Dit seizoen wel 25 diploma’s. En erg veel bekers. De gebruikelijke zes van het algemene klassement. Ik zal even een overzicht geven, wel zo handig:

Michel Goedegebuur, jeugdkampioen 2014

Michel Goedegebuur, jeugdkampioen 2014

1. Michel Goedegebuuur (kampioen dus ook de wisselbeker)
2. Andre van Zanten
3. Ruben van Poelje
4. Mees Schillemans
5. Elaine de Bie
6. Merijn Kunst

We hebben elk jaar een reeks van 6 bekers, maar er werd gestreden door 26 schakertjes dit seizoen.

Bij de meisjes won Elaine de Bie en Kelsey Bogers werd knap tweede.

KO bekers waren er voor:

A1: Michel Goedegebuur
A2: Merijn Kunst
B1: Andre van Zanten
B2: Elaine de Bie
C1: Simon de Pooter
C2: Shaquille Huiswoud

Dit zijn natuurlijk al erg veel bekers, maar er waren er nog 6 meer. Een beetje ook om het wegvallen van de jaarlijkse loterij goed te maken. We hadden drie prijsjes voor een prima begin. Dat waren de mooie debuten van Kelsey Bogers (6½ uit 7), Nick Severijnen (4½ uit 5), en Pieter de Vos (4½ uit 5).

Dan drie prijsjes voor 100% scores: in de Torengroep Wouter Kunst, in de Pionnengroep Simon de Pooter. Maar wat te denken van drie maal de koningsgroep te winnen met 100%, een puike prestatie van Michel Goedegebuur. Sinds we het groepensysteem hebben ingevoerd is dat maar 1 keer eerder gebeurd.

Alle klassementen op een rijtje vind je hier (PDF).

Het was een zeer leuk jeugdseizoen. Vorig jaar hebben we veel bekenden weg zien gaan, maar daarvoor terug hebben we een enthousiaste nieuwe lichting waar erg veel schaakplezier in is te zien. Rest me nog te melden dat we dinsdag 2 september weer aan de slag gaan. Eerst even allemaal genieten van een welverdiende vakantie!

Nog geen reacties