Archief voor categorie Knock-Out

Mees Schillemans is de nieuwe BSV Jeugdkampioen

Het BSV Jeugdkampioenschap is inmiddels afgerond. Mees Schillemans is de nieuwe BSV-jeugdkampioen, op maar één punt gevolgd door Simon de Pooter.

In de K.O. zijn er reeds twee kampioenen te bejubelen.
Charlotte won van zusje Dominique de Bie in de groep Opstapje 1 & 2.
In Stap 2 was Simon de Pooter te sterk voor Ruben van Poelje, het werd 2-0. Ruben heeft wel de laatste twee weken eindexamen gedaan en uiteraard heeft dat invloed gehad. Pieter de Vos kwam tijdens de barrage erg dicht bij een plaats in de finale, maar Ruben speelde bekwaam de tijd uit. Simon de Pooter heeft al laten weten om de kampioen van Stap 3 te willen gaan uitdagen voor de algehele titel van KO-kampioen 2015.

Bij het meisjeskampioenschap heeft Elaine de Bie zich een stap dichter bij haar derde titel gebracht door van concurrente Mandy van Dijke te winnen. Kelsey Bogers is nu nog het enige gevaar van Elaine. Aankomende dinsdag zal de beslissing gaan vallen.

In dit document (PDF) vind je weer alle uitslagen en alle standen.

Nog geen reacties

Knock-Outkampioen 2011-2012 bekend(!)

In het seizoen 2011-2012 was het niet gelukt de Knock-Outcompetitie op tijd af te ronden, en heel lang lukte het niet de laatste partijen te spelen.

Doordat Oliver is blijven proberen de spelers bij elkaar te krijgen, is dat vorige week ein-de-lijk gelukt. In de halve finale tussen Tikran Tikranian en Gideon Oerlemans was de eerste partij lang geleden in remise geëindigd. De tweede partij werd gewonnen door Tikran, die daardoor in de finale moest spelen tegen zijn broer Alik.

Alik won beide partijen van Tikran, dus uiteindelijk kunnen we Alik Tikranian bijschrijven in de erelijst als Kampioen Knock-Out 2011-2012.

Nog geen reacties

Einduitslagen jeugd

Helaas zit het seizoen 2012-2013 er al weer op.
We nemen afscheid van enkele spelers, maar hopen volgend seizoen ook nieuwe gezichten te zien. Als schaken iets voor jou is kom dan gerust kijken op het Juvenaat te Bergen op Zoom, dinsdags van 18.30 tot 19.30. We gaan verder met de jeugdafdeling op dinsdag 3 september. Noteer vast in je agenda!

De laatste uitslagen waren in de KO. De finalepartij tussen Yannick Curfs en Larissa Boogaart werd beslist in Yannicks voordeel. Waardoor plotsklaps beide broers KO-kampioen werden: Tristan in groep C en Yannick in groep D.
De kampioenen van de groepen B, C en D hebben het recht om de A-kampioen uit te dagen. De winnaar van die clash is de officiële BSV KO-jeugd kampioen, maar dit seizoen werd daar geen gehoor aan gegeven, zodat Alexander Bruschke twee titels heeft behaald dit seizoen, KO en algemeen.

Door de winst van Wouter Kunst op Ruben Boogaart in de allerlaatste partij van het seizoen, wist Merijn Kunst een plaats op te schuiven in het algemeen klassement.

Dan rest mij nog de felicitaties te geven aan dezelfde Wouter Kunst voor het behalen van de maximale score (10) voor zijn Stap 2 examen. (Uitslagen van de andere kandidaten worden weergegeven in het digitale Jaarboek 2013 van BSV, komt uit begin augustus.)

Alle uitslagen van periode 3 vind je in dit document (PDF).

Iedereen een fijne vakantie toegewenst en tot dinsdag 3 september (ruim voor deze datum komt er via de mail een plan voor het nieuwe seizoen).

Nog geen reacties

Tussenstanden interne competities

Na de laatste jeugdavond van 2012 wordt het tijd om de tussenstanden op te maken. Alle gegevens van het Kampioenschap en de Knock-Outcompetitie vinden jullie in dit bestand (PDF).

Op de dinsdagen 25 december (Kerstmis) en 1 januari (Nieuwjaar) is er geen jeugdavond, maar op dinsdag 8 januari wordt iedereen weer verwacht, we spelen dan het Jeugdgongtoernooi.

Nog geen reacties