Archief voor categorie Geen categorie

Foto’s 10e BSV Jeugdtoernooi 2015

Ilja Kalle maakte foto’s op het 10e BSV Jeugdtoernooi van 18 oktober, en maakte daar een YouTube-filmpje van.

Ook Ad Bruijns maakte foto’s, die vind je hier.

Nog geen reacties

Nieuwjaarsgongtoernooi jeugd 2015

Het jaarlijks gongtoernooi voor de jeugd van BSV is gehouden op dinsdag 6 januari. Extra feestelijk was het omdat de ouders allerhande versnaperingen hadden meegenomen.

De regel is dat je moet zetten zodra het gongsignaal klinkt. De koning mag geslagen worden. Als het eindsignaal klinkt zijn alle partijen remise, ook al is het mat in 1, zo is de traditie, bij BSV al vanaf de 50-er jaren. Gelukkig dit jaar een fatsoenlijk gonggeluid. De computer van André bleek een waardig opvolger van Oliver, die dus andere taken beter kon uitvoeren. Hulde voor André. André was eveneens degene die de leraren/ouderen groep heeft gewonnen. Een herhaling van het kunststukje van het Kerstgongtoernooi bij de volwassenen.

Afwezig waren slechts twee leerlingen, twee andere leerlingen kwamen te laat maar door snel omswitchen in de Groepen E en F konden zij toch meedoen. De cijfers spreken voor zich, bordpunten bepalen de eindstand, in Groep D besliste de SB-score en in Groep F zelfs twee winnaars. Wat opvalt zijn de drie eerste plaatsen voor de zusjes De Bie. Arbiters waren Robert Huizer, Wouter Seerden en Oliver de Hert. Zij zorgden voor een rustig verloop van het toernooi en een dik uur na aanvang ging iedereen weer vrolijk en gemoedelijk naar huis.

Groep A1234PSB
1Andre van Zanten1½1
2Simon de Pooter0112
3Ruben van Poelje½01
4Mees Schillemans0000

Groep B1234PSB
1Elaine de Bie1113
2Tijmen Schillemans0112
3Shaquille Huiswoud00½½¼
4Boas Miedema00½½¼

Groep C1234PSB
1Pieter de Vos1113
2Nick Severijnen0112
3Kelsey Bogers0011
4Christiaan Vastenhout0000

Groep D1234PSB
1Charlotte de Bie10123
2Barbara Abarbanel01122
3Quincy Huiswoud10012
4Mandy van Dijke00111

Groep E1234PSB
1Binyomin Abarbanel1½1
2Sebastiaan Boeren0112
3Mika van Borrendam½01
4Vrij0000

Groep F1234PSB
1Dominique de Bie½11
1Elsie Lovell½11
3Sophie Lovell0011
4Vrij0000

Lerarengroep1234PSB
1André van der Graaf1½1
2Alexander Bruschke0112
3Tim Bogers½01
4Alexander van ‘t Hoff0000

Nog geen reacties

Risk Schaak

Bij Risk schaak krijg je voor de partij een kaartje met een opdracht. Die moet je voor je tegenstander verborgen houden. Net zoals bij het spel Risk win je als je die opdracht volbracht hebt. Dan laat je pas je kaartje zien aan je tegenstander en de arbiter.
Een foute claim levert echter wel een nul op, dat hebben we één keer gehad.

Het was een dolle boel met veel gelach en ook een toernooi waar iemand van Opstapje 1 gemakkelijk van Stap 3 kon winnen. Als je geluk had kreeg je de opdracht: “speel een paard naar a6.” Met zwart win je dan in één zet. Eigenlijk is dat een opdracht voor wit, maar daar kwam
ik te laat achter. Ja, ik moest ook veel bij leren.

We hadden 78 kaartjes, die ooit nog door Ilja Kalle zijn gemaakt, meen ik. We speelden in vijf groepen van zes. Vier jeugdgroepen en een volwassenengroep. Kris kras door elkaar ingedeeld. Dat is toch het mooiste bij Risk schaak. De uitslagen vindt u in dit document (PDF).

Van de kampioenen zijn foto’s gemaakt, zie het fotoalbum. Overigens heeft Robert Huizer de gehele avond foto’s gemaakt. Wouter Seerden was samen met mij arbiter.

Voor Quincy Huiswoud werd het haar eerste kampioenschap, zij was er erg blij mee. Ze gaat nu vast met veel vertrouwen het meisjeskampioenschap in, dat in januari van start gaat.
Wouter Kunst was ook zo fier als een gieter, zoals wij in België zeggen en dat mocht ook wel, want in de beslissingsmatch won hij met 2-0 van Simon de Pooter.

Nick Severijnen en Pieter de Vos wonnen ook hun groep. Pieter de Vos was de enige deze avond die
al zijn partijen gewonnen heeft. Nick moest nog wel een extra partij spelen tegen Mandy van Dijke, die na enkele jaren afwezigheid weer terug is bij BSV.

Dan de volwassenen. Ja, daar hebben we twee spelers die stap 6 op zak hebben. Die gingen dan ook
voor de plaatsen 1 en 2. Maar zo zeker was dat niet want Delano van Gastel begon met 5 uit 5. Omdat er erg veel tijd over was, besloot men bij de volwassenen om een extra turnus te spelen. Toen kwamen zij wel bovendrijven. André van der Graaf wist Alexander Bruschke een vol punt voor te blijven.

Stukje door Oliver de Hert

Nog geen reacties

Vrijwilliger gezocht!

Zoals jullie wel gemerkt hebben lukt het mij niet deze website up-to-date te houden.

Bij deze dan ook de oproep voor een vrijwilliger om deze taak over te nemen.

1 reactie